Site icon POHOVOR.CZ

Průvodní dopis vzor

Vzor průvodního dopisu

Průvodní dopis vzor





Připravili jsme pro vás dva vzory průvodních dopisů, které se osvědčili v praxi. První z nich je klasický, univerzálně použitelný formát určený pro běžná zaměstnání a druhý z nich je modernější, který se hodí spíš pro osoby s bohatšími pracovními zkušenosti a manažerské pozice.

První co musíte udělat, je vybrat z pracovního inzerátu klíčové požadavky a náplň práce, které jsou zároveň vašimi silnými stránkami a se kterými máte zkušenosti. Návod jak sladit požadavky pracovní pozice a vaše zkušenosti uveden v článku Jak napsat dobrý průvodní dopis, který vás prosadí.



Průvodní dopis VZOR TRADIČNÍ

Tradiční vzor průvodního dopisu – hlavní znaky takového průvodního dopisu jsou „výstižný, stručný, přehledný„. Vhodný je například pro asistentské pozice, specialisty, pozice pro manuální a odborné profese.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Průvodní dopis VZOR MODERNÍ

Moderní vzor průvodního dopisu – sebevědomý, kreativní, zdůrazňující vaše silné stránky. Vhodný například pro kreativní typy práce, asistentské, manažerské pozice a podobně.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Průvodní dopis si pečlivě prostudujte, zkontrolujte gramatiku a úpravu. Vzhledem k omezenému času, který mu bude personalista věnovat, ho nepiště delší než na jednu A4. Po přečtení vás musí průvodní dopis zaujmout, měl by být pozitivní a mělo by z něj být jasné, že o pozici máte zájem a máte dostatečné zkušenosti a znalosti. Nezapomeňte v něm používat právě ta slova a ty fráze, která jsou napsaná v inzerátu. HR pracovník, který psal tento inzerát, tak získá pocit, že jste ta správná osoba pro obsazení dané pozice. Jako příklad slouží právě výše uvedený průvodní dopis vzor ať už klasický nebo jeho modernější verze.

A ještě jedna dobrá rada na závěr: ať už si vyberete kterýkoliv z těchto dvou osvědčených vzorů průvodního dopisu, zkuste ho trochu upravit. Je dobré být alespoň v něčem originální a odlišit se tak od ostatních uchazečů o stejné zaměstnání. Není nic horšího, než když personalistovi přistane na stole deset průvodních dopisů psaných jako přes kopírák.

Další rady a tipy k motivačnímu dopisu



Exit mobile version