Site icon POHOVOR.CZ

Hledání práce u nás: nový web ChciPráci.cz a srovnání s jeho největšími konkurenty.

Hledání práce u nás - nový web ChciPráci.cz a srovnání s konkurencí

Hledání práce u nás - nový web ChciPráci.cz a srovnání s konkurencí





Jak informoval server Aktuálně.cz na český trh nabídek pracovních míst vstoupil nový pracovní portál ChciPráci.cz. Tento americký start-up si Českou republiku vybral jako první  ve svém tažení  zeměmi  střední a východní Evropy, kam hodlá také expandovat. Že to nebude mít zrovna lehké, napovídá skutečnost, že nyní má Česká republika nejnižší nezaměstnanost pohybující se na hranici šesti procent, což je nejméně za posledních šest let.





Chcipraci.cz se rozhodl porazit konkurenty v největším počtu nabídek práce u nás. Po týdnu provozu nabízel téměř dvojnásobek inzerátů než dosud největší Práce.cz .

A jeho další strategií je nízká cena. Vložení jednoho inzerátu vyjde skoro na polovinu ceny, než u současných největších pracovních serverů Jobs.cz a Práce.cz. Za uveřejnění na měsíc zaplatí zadavatel jen 1990 Kč, na 60 dnů 2990 Kč a v současné chvíli nabízí uveřejnění jednoho inzerátu na 14 dnů zcela zadarmo.

Tento nový portál se zaměřuje především na malé a střední podniky, kterým chce pomoci při hledání nových zaměstnanců. Jeho nabídky práce u nás nejsou vyhraněné, jsou zaměřeny na všechny, kteří chtějí hledat nové zaměstnání.

Pár dní po spuštění jsme se podívali, jak vyhledává a porovnali výsledky se zavedenými pracovními portály www.prace.czwww.jobs.cz  a www.sprace.cz . Jak v této konkurenci, co do funkčnosti a relevantnosti vyhledávání pozic a vůbec uživatelského komfortu obstál?

 

Počty nabízených nabídek práce u nás:

Chcipraci.cz – téměř 84 tisíc nabídek

Práce.cz – přes 58 tisíc nabídek

Jobs.cz  – přibližně 15 tisíc nabídek

Sprace.cz – téměř 10 tisíc nabídek

Cena za uveřejnění inzerátu na 30 dnů:

ChciPráci.cz – 1990 Kč

Práce.cz – 3500 Kč

Jobs.cz – 5900 Kč

Spráce.cz – zdarma

 

Vyhledávací  funkce:

ChciPráci.cz – jednoduché vyhledávání, které při zadání názvu pozice ihned nabídne možnost zaregistrovat si agenta, který vám bude hlídat nové nabídky na serveru. Dále možnost rozšířeného vyhledávání podle místa, oboru, typu zadavatele inzerátu (firma/personální agentura) a typu pracovního poměru.

 

Práce.cz – inovované, jednoduché hledání, při kterém hned zadáváte pozici a místo výkonu práce, dále rozšířené hledání podle typu pracovního poměru, vzdělání, vhodné pro (absolventy, důchodce,..) či výše platu.

 

Jobs.cz – přehledné vyhledávání s možností výběru oboru, nabídky pro absolventy nebo populárních pozice, pak možnost rozšíření o místo výkonu práce, oboru, jazyku, vzdělání, typu zadavatele inzerátu, benefitů a typu pracovního poměru nebo pro koho je pozice vhodná. Jedno z nejpodrobnějších vyhledávání práce u nás.

 

Spráce.cz – absolutně jednoduché, intuitivní vyhledávání rozdělené podle oboru, místa výkonu práce a pracovního úvazku bez možnosti zadání přímo dané pozice. Bohužel to ztěžuje hledání, musíte pročítat více inzerátů.

 

Výsledek nabízených pozic na stejné klíčové slovo „recepční Praha“ v nerozšířeném vyhledávání:

ChciPráci.cz – zobrazí se počet nalezených nabídek, které si můžete jednoduše prohlížet nebo v levém sloupci ještě zvolit podrobnější hledání jako je typ úvazku, vzdělání, jazyk, typ zadavatele,…. Inzerát se zobrazuje částečně rozbalený, můžete si přečíst první 1-2 řádky a v případě zájmu ho pak otevřít. Výsledek: + jasné, přehledné + nabídka podrobnějšího vyhledávání v levém sloupci + částečně zobrazen inzeráty   u minima nabídek uveden plat   v seznamu vyhledaných pozic se objevily tři nerelevantní pozice: koordinátor, kurýr a ostraha.

 

Práce.cz – nezobrazí se číselný počet nalezených nabídek, takže s napětím čekáte, jestli je tam jen jedna strana nebo jich bude víc. Inzeráty jsou zobrazovány již částečně rozbalené, takže si můžete přečíst první tři řádky inzerátu a nemusíte ho rozklikávat.  Ve vrchní části webu si můžete zvolit druh úvazku, minimální plat, vzdělání a také pro koho je inzerát vhodný. Výsledek: + přehledné, jednoduché +  největší počet inzerátů s uvedenou výší platu   za slabinu by se dalo považovat, že hned nevidíte kolik inzerátů je zobrazeno. Zjistíte to až na konci, kde najdete počet stran a počet nalezených nabídek

 

Jobs.cz – je zobrazen počet nalezených nabídek, dále si můžete podrobně vyhledat benefity, čas zveřejnění, plat, typ úvazku, vzdělání, jazyk, zadavatele a pro koho je nabídka vhodná. Výsledek: + jednoduše přehledné + největší nabídka pro rozšířené vyhledávání   u minima nabídek uveden plat   každý inzerát je potřeba rozkliknout, protože vidíte pouze název nabídky a zadavatele

 

Spráce.cz – není možné vložit vlastní zadání, je možné pouze hledání v nabízených inzerátech. Výsledek:  nemožnost zadání vyhledávání klíčových slov inzerátu, patří k nejsložitějším pro hledání nabídek

 

Zhodnocení na závěr

Nový portál ChciPráci.cz  má určitě velký potenciál zaujmout obrovským množstvím nabídek z celého českého internetu. Jeho jednoduchý design umožňuje snadné  a rychlé vyhledávání, což mu může být přičteno k dobru. Bude ho stát ovšem ještě nějaký čas než vyladí přesnost vyhledaných pozic a dostane se do povědomí uchazečů o práci, aby se jim při hledání nového zaměstnání v hlavách automaticky vynořil název ChciPráci.cz namísto Práce.cz nebo Jobs.cz.

Další rady a tipy Práce v Praze Brigáda doma i v zahraničí Práce v zahraničí



Exit mobile version