Site icon POHOVOR.CZ

Kombinované studium a práce? Jde to.

Kombinované studium a práce

Kombinované studium a práce





Kombinované studium vysoké školy je řešením pro ty, kteří se z nějakého důvodu musí vrátit do školních lavic anebo pro studenty, kteří se rozhodli studovat víc oborů současně. Cílem každého mladého člověka je úspěšně dostudovat a jít pracovat. V budoucnu může zjistit, že mu jeho nedostatečné vzdělání  brání v kariérním postupu a rozhodne se ho doplnit.  Přesto nechce opustit zaměstnání. Jaká mu současný vzdělávací systém nabízí řešení?




Kombinované studium

Slovo kombinované studium vzniklo z kombinace prezenčního a dálkového studia. Student nenavštěvuje školu každý den, ale jen v určitých blocích třeba v pátek a o víkendech dvakrát do měsíce . Jednoduše řečeno: přes den pracuje a večery i víkendy tráví nad skripty. Takové studium je samozřejmě náročnější, protože množství učiva se od denního studia neliší. Je založeno z velké části na samostudiu, pořizování si vlastních studijních materiálu a zajišťování informací, které se studenti prezenčního studia běžně dozvídají na přednáškách. Po každém semestru vás čekají zkoušky ze zapsaných předmětů stejně, jako při denním studiu. Takže správná organizace času a disciplína  jsou nezbytné pro úspěšné ukončení studia.

Čas, který stráví takový zaměstnaný student ve škole, může zaměstnavatel počítat jako  neplacené volno. Ovšem v případě, že mu to firma neumožní, musí si vzít dovolenou, a to i při zkouškovém období.

Vybrat si obor pro kombinované studium dnes není problém, nabídka je široká od ekonomie přes informatiku až po management.

Jsou obory, které dálkově studovat nemůžete, a to například medicínu, chemii či jadernou fyziku.

Univerzity se snaží těmto studentům  usnadňovat jejich nelehkou situaci tím, že nabízejí například e-learning, což je  vzdělávání pomocí informačních technologií, slouží k tvorbě kurzů a zasílání studijních materiálů, komunikaci mezi studenty i pedagogy. Je možné využít i různé konzultace s pedagogy přes internet , tohle všechno šetří čas, kterého je při kombinovaném studiu opravdu málo. Spoustu zajímavých informací týkajících se nejen kombinovaného studia najdete třeba na stránkách www.vysokeskoly.cz.

Prezenční studium

Takové studium probíhá prezenčně čili denně. Student dochází každý den na přednášky, semináře i ty nepovinné a je započítávána docházka. Je vhodné pro studenty, kteří  mohou denně navštěvovat školu a jsou finančně zajištěni.

5 důvodů proč začít znovu studovat a zkusit kombinované studium?

Další rady a tipy Práce v Praze Brigáda doma i v zahraničí Práce v zahraničí



Exit mobile version