Site icon POHOVOR.CZ

Assessment centrum | Osobní zkušenost a rady na přípravu

Assessment centrum | Osobní zkušenost a jak se připravit

Požádali jsme účastníka assessment centra, aby se s námi otevřeně podělil o dojmy a poradil, jak se co nejlépe na assessment centrum připravit.


Assessment centrum neboli assessment centre je sofistikovanější výběr zaměstnanců doplňující klasické pohovory u personální agentury a ve firmě. Skládá se z půldenního nebo celodenního intenzivního dotazování, testování, řešení případových studií a hraní modelových situací, které přímo na místě nebo online pozorují personalisté, nadřízení a psychologové. Většinou se používá pro výběr kandidátů na manažerské nebo jinak pro firmu významnější pozice. Assesment centrum a podobné metody výběru zaměstnanců jsou skutečně náročné – jak pro firmy, tak pro uchazeče o zaměstnání.

Požádali jsme jednoho uchazeče o zaměstnání u mezinárodní firmy, který má tento assessment pohovor čerstvě za sebou, aby se s námi otevřeně podělil o zkušenosti, dojmy a zhodnotil, co udělal dobře a co naopak mohl udělat lépe. Jednalo se o manažerskou pozici a assessment pohovor se konal v Německu, v centrále firmy v Mnichově. Velké korporátní firmy mají totiž většinou svá vlastní assessment centra různě po světě.

Detailní popis průběhu pohovoru v assessment centru od Richarda S. z Prahy

Assessment centrum – první kolo hodnocení 

Assessment centrum – druhé kolo hodnocení

Assessment centrum – třetí kolo hodnocení

Assessment centrum – čtvrté kolo hodnocení

Dotazník vyplňovaný po každém kole hodnocení – proč byl pořád stejný?

Moje pocity a zkušenosti z assessment centra?

A rady jak se na assessment centrum připravit ?

Zde jsou moje ponaučení a postřehy, které jsem si z absolvovaného assessment centra odnesl:

Další rady a tipy Pracovní pohovor Otázky při pohovoru Připravte se na pohovor



Exit mobile version